Loire wijnen
- Wouter Butzelaar
- 4 jun
- 1 minuten om te lezen
Een gedegen voorbereiding is het halve werk moet Noƫl Vanwittenbergh gedacht hebben, toen hij ondergetekende voor een proefsessie van de gerechten bij het Loire wijnthema uitnodigde. Subtiele smaaksensaties vielen ons ten deel, waarbij de optimale balans met de te serveren wijnen werd gevonden.
Het evenement was volledig uitverkocht met maar liefst 56 deelnemers. Zoals gebruikelijk werd bij aanvang het gezelschap ontvangen met een mousserende wijn, genaamd Vouvray Troglodyte met een hartige amuse.
Vervolgens namen wij plaats aan de prachtige gedecoreerde ronde tafels, waarbij Noƫl voor iedere deelnemer documentatie had verzorgd. De opening werd zoals gebruikelijk verricht door onze tafelvoorzitter Loek Habbema, die een boeiende inleiding hield over de Loire wijnen.
Vervolgens nam Noƫl het woord, waarbij hij gedetailleerder op de door hem geselecteerde wijnen inging. Bij iedere gerecht werden twee verschillende wijnen geserveerd, waarbij iedere wijn een eigen dimensie gaf aan de smaakbelevenis.
Tot slot werd er een gedurfde combinatie van Tarte Tatin met geitenkazen geserveerd, waarbij kaasexpert Renate Neyendorf een gedegen uitleg gaf. Hierbij werd Pouilly FumƩ Silex geserveerd en voor het zoet werd een Coteaux du Layon van Domaine des Boumard geserveerd.
Deze uitzonderlijk hoogstaand culinaire avond met bijzondere wijnen uit het Loire gebied werd vervolgens afgesloten met koffie en Eberhardjes in de clubzaal.
Comments