top of page

Een bruisend Loire weekend

  • Wouter Butzelaar
  • 17 sep
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 sep

De wijnreis van de commissieleden van de Vanwittenbergh Wijn Tafel en een aantal andere IGC leden en leden van De Witte ging dit keer naar de Loire, waar wij op uitnodiging van één van onze wijnvrienden het Chateau de la Roche Hue in de buurt van Angers als uitvalsbasis betrokken. Bij aankomst werd er door de deelnemers uitgebreid gekookt waarbij diverse meegebrachte bijzondere wijnen met elkaar werden gedeeld.

De volgende ochtend ging onze reis naar Rochefort sur Loire, waar wij op het Domaine des Baumard ontvangen werden door niemand minder dan Florant Baumard zelve. Hierop volgde een uitgebreide proeverij met een gedegen uitleg over de Terroir, de Cépage en de bereiding van de diverse wijnen.

Hierna staken wij de Loire over om in Savinnieres te lunchen in het authentieke Restaurant Le Chenin, na afloop volgde er een kort bezoek aan de historische kerk Saint Gervais et Saint Protais daterend uit de 11e eeuw om vervolgens te voet aan te komen bij Domaine du Closel - Chateau des Vaults voor een interessante rondleiding met aansluitend een fantastische proeverij in de Bibliotheek van het stijlvolle Chateau.

Eenmaal teruggekomen op het Chateau de la Roche Hue, volgde er een muzikaal onthaal met een typisch Frans repertoire, tijdens een fantastisch diner bereid door diverse wijnreis deelnemers en waarbij sublieme wijnen werden geserveerd.

De volgende ochtend ging onze reis naar Saumur, waar wij een indrukwekkend bezoek brachten aan de 3 kilometer lange eeuwenoude groeven van de gerenommeerde mousserende wijnmaker Gratiën & Meijer, waarin 6 miljoen flessen opgeslagen waren. Hierbij kregen wij een gedegen uitleg over de assemblage van deze wijnen, waarna er er een even indrukwekkende proeverij volgde.

Na afloop van dit bezoek volgde er een sublieme lunch bij het tegen een ster aanhinkende gastronomische Restaurant La Table du Chateau Gratiën, waarbij er diverse inventieve gerechten werden geserveerd met daarbij uitzonderlijk goede wijnen met dank aan Noël's expertise.

Na afloop van deze gastronomische middag ging de reis terug na het Chateau de la Roche Hue, voor een waarachtig laatste avondmaal, wederom werd er door de deelnemers uitzonderlijk goed gekookt en werden er daarbij uitmuntende wijnen geserveerd.

De volgende middag werd er op onze terugreis even boven Parijs voor de lunch een gastronomische stop gemaakt bij het Chateau d'Ermenonville.




Opmerkingen


bottom of page