• Redactie

Druivensoort bepaalt programma


Europese wijnkaart voor beginners
©Wine Folly

Rode draad

De rode draad in onze tafelbijeenkomsten wordt gevormd door de vele druivensoorten van Europa, bijna alle varianten van het druivenras vitis vinifera, de Europese wilde druif. We zijn gestart met de Chardonnay, in december kiezen we voor de Pinot Noir. Het aardige daarvan is dat we op één avond wijnen van een specifieke soort kunnen laten proeven in al hun diversiteit, samenhang en overeenkomst.


Vliegende start

Inmiddels zijn ook de resultaten van de enquête bekend: de algehele waardering is verbluffend hoog: 9+ waarbij er enkele nuttige suggesties zijn gedaan. De loftrompet over de presentatie van Noël Vanwittenbergh wordt in bijna alle commentaren geblazen en we zijn dan ook erg blij met diens toezegging om ook aan toekomstige bijeenkomsten zijn medewerking te verlenen.

De totstandkoming van een bijeenkomst is overigens geen sinecure. Het begint doorgaans met een commissievergadering, die plaatsvindt met, hoe kan het anders, een lekkere en langdurige lunch in een Amsterdams restaurant. Dit keer was dat het onlangs verbouwde BODON een bruisende brasserie in het Apollo Hotel met dagelijks wisselende gerechten op Franse leest. De beelden in bovenstaande galerie behoeven geen verdere toelichting. Tip als je eens een keer niet op onze club gaat eten is een bezoek aan BODON meer dan de moeite waard.


Nieuw

Uit de evaluatie blijkt ook dat een aantal deelnemers het wel prettig zou vinden wat meer toelichting te ontvangen over de kunst van het beoordelen van wijn. We zullen binnenkort aankondigen hoe we daar invulling aan gaan geven.


Verder oriënteren we ons op dit moment op de mogelijkheid om korte wijnreisjes aan te bieden: niet via een kostbare reisaanbidder, maar gewoon gezellig met een groepje op pad. Het eerste plannen we in de maand mei 2020. In december volgt meer informatie.