• Wouter Butzelaar

De keldergeheimen van Clos Vougeot


Op zondagochtend vertrokken wij in aller vroegte richting het kloppend hart van de Bourgogne, eenmaal aangekomen in het plaatsje Vougeot maakten wij op introductie van een mede Chevalier Tastevin een stop bij La Maison, waar wij door Jeannette Schussler zeer gastvrij ontvangen werden in een bijzondere ambiance, welke ingericht is door de beroemde interieur ontwerper Jacques Garcia, voor een fenomenale proeverij.

Na korte stop bij het Chateau ging onze reis verder naar Beaune waar wij in ons vertrouwde hotel Le Cep logeerden, het daarop feestelijke diner werd door ons genoten in het ster waardige restaurant Cèder, waar wij geïnspireerd begonnen met een Saint-Aubin 1er Cru uit 2018 om op advies van onze bevlogen sommelier Michel Pham opschaalden naar een Volnay Champans 1er Cru uit 2016, welke uitstekend de kazen en het daarop volgende dessert met een koelie van rood fruit begeleidde.

De volgende ochtend ging onze reis verder naar Meursault waar wij enthousiast opgewacht werden door de getalenteerde wijnmaker Vincent Bouzereau voor een bijzondere proeverij in zijn kelder om onze Bourgogne wijnvoorraden weer op pijl te kunnen brengen.