top of page
  • Redactie

De geheimen van Syrah onthuld


De avond begon sprankelend met een mousserende Syrah uit Zuid Australië gemaakt door de van oorsprong Italiaanse wijnmakers familie De Bortolli genaamd “Woodfired” voor aperitief en als amuses toast met Cranberry paté en Chorizo.

Langzaam stroomde de Grote zaal vol met maar liefst 48 wijnminnende deelnemers, waarmee wederom het maximum op een rij bereikt was. De wijntafel voorzitter Loek Habbema nam daar op het woord en verwelkomde een ieder met een gedicht van Von Goethe als ode aan de wijn, waarna sommelier Noël Vanwittenbergh onder een luid applaus de zaal betrad om aan te vangen met een boeiende presentatie.

De gerechten met de verschillende erbij geserveerde Syrah wijnen werden uitgebreid toegelicht aan de hand van een presentatie met prachtige sfeerbeelden, het was net alsof je zelf op (wijn)reis was!

De wijnen gemaakt op basis van Syrah druiven laten zich moeilijk als één smaak definiëren en hebben een veelzijdig palet; van kruidig en bloemig tot rood of zwart fruit of een licht houtaroma tot aards.

Tijdens deze editie van de Vanwittenbergh Wijn Tafel kwam de aan wijn gerelateerde cultuur ruim aan bod; immers naast het voorgedragen gedicht van Von Goethe bracht onze trouwe gast John Akkerman een door hem zelf gecomponeerd lied met gitaar ten gehore als ode aan de Sommelier.


bottom of page