top of page
Wouter Butzelaar

Castel Y Leon

De sfeer zat er gelijk goed in toen wij een heerlijk glas mousserende wijn "Palacio de Bornos "Brut kregen aangereikt bij het betreden van de grote zaal met prachtige gedecoreerde tafels voorzien Spaanse vlaggetjes.

Tafelvoorzitter Loek Habbema nam als eerste het woord, waarin hij de aanwezigen welkom heette en zoals wij dat gewend zijn een gedegen introductie over de autonome Spaanse regio Castilla y León en over de classificatie van deze wijnen hield. Hij eindigde zijn inleiding traditioneel met een toepasselijk gedicht.

Vervolgens nam Noël Vanwittenbergh aan het woord en leidde ons in detail door de diverse wijngebieden, waarbij hij accenten legde bij de karakteristieken van de verschillende wijnen. Met name de combinatie van deze bijzondere wijnen met het door Noël bedachte menu waren uniek te noemen!

De geanimeerde avond vloog voorbij door de sensationele beleving van de diverse wijn spijscombinaties, gewaagd waren elementen welke door Noël aan de gerechten toegevoegd waren. Hierdoor floreerden de geserveerde wijnen op onze tongen.

Tot slot werd ons een dessert gepresenteerd van Cabrales kaas in combinatie met chocolade ijs en door Noël bedachte room bonbons speciaal voor ons vervaardigd door de patissier van het sterren restaurant Ciel Blue; werkelijk een geniale combinatie!






Comments


bottom of page