• Redactie

Aankondiging - 17 december - Pinot Noir


Na ons debuut waarin de Chardonnay-druif centraal stond, presenteert de Vanwittenbergh Wijn Tafel ditmaal een uitgelezen proeverij annex diner rond de Pinot Noir. Oorspronkelijk vooral aangeplant in de Côte de Nuits, slagen steeds meer wijnhuizen elders ter wereld erin om van de moeilijk te verwerken druif keigoede wijnen te maken. Maak kennis en vergelijk Pinot Noir-wijnen uit maar liefst negen verschillende Europese wijnstreken.

Workshop De proeverij gaat vooraf door een mini-masterclass Kijken, Ruiken, Proeven en Concluderen, opdat deelnemers goed voorbereid aan de slag kunnen tijdens de proeverij.

Proeverij Er worden zes varianten paarsgewijs geschonken met natuurlijk exquise hapjes passend bij het seizoen en het specifieke karakter van de wijnen die worden toegelicht door niemand minder dan Noël Vanwittenbergh, door Michelin bekroond tot Beste Sommelier van het Jaar 2019.

Diner De avond vervolgt met een heerlijk twee-gangen diner, vanzelfsprekend begeleid door bijzondere wijnen. De gerechten zijn afgestemd op het jaargetijde, herfstige winter dus. We besluiten de avond met koffie in de Clubzaal.

Programma: 18.30 uur Ontvangst met een glas Sekt Blanc de Noirs 19.00 uur Proeverij Pinot Noir 20.15 uur Tweegangendiner 22.00 uur Einde met koffie of thee 


Inschrijven voor leden en introducés >>